Havebesøg – Slottsträdgården i Malmø

Trænger du til at komme på ferie, men har du endnu længe til kalenderen siger sommerferie? Så kan jeg anbefale en endags smuttur over Øresund til den fuldstændigt henrivende Slotsträdgården i Malmø. Slottsträdgården er en fantastisk smuk have, men den skønneste stemning og den hyggeligste café med siddepladser både i skyggen under havens træer og i et vidunderligt ældre drivhus. Her kan man føle sig henført til en sommerdag i skyggen under et træ ved middelhavet, selvom man kun er få kilometer fra København.

 

Her er det muligt at opleve smukke temahaver, mægtige stauderabatter og fine små haverum med køkkenhavedyrkning efter økologiske principper.

IMG_20190531_170500.jpg
stemningsbillede fra drivhuset i den hyggelige Trädgårdscafé

 

Stauderabatter

Haverne afgrænses af den fineste stauderabat, med smukke sammensætninger af stauder i afstemte farvekombinationer. Det er herligt at se stauder i store flader, det er sjældent efterhånden at man får så store skønne og velplejede staudebede at se.

DSC_0341.JPG
Et kig ned igennem slottsträdgården, med de lange stauderabatter

Køkkenhaver i små rum

Slottsträdgården er delt op i små fine haverum, afgrænset af hække. En række af felterne dyrkes af slottsträdgårdens egne gartnere imens nogle fungerer som skolehaver og andre igen er udlånt som små private jordlodder til Malmøborgere.

Skolehaverne er bedårende, med deres små fine skilte der beskriver hvad der er plantet hvor.

I det hele taget dyrkes haverummende eksemplarisk og det er en fornøjelse at se de mange fine løsninger til opbinding, jorddækning, kompostering og beskyttelse mod fugle.

DSC_0196.JPG
Det store dahliabed – hvor det snart er muligt at se og sammenligne mange sorter af dahlia

 

Temahaver

Langs den ene side findes en række haverum dedikeret til flere forskellige temahaver. Flere af disse er rigtigt interessante at gå og opleve. Her er lidt billeder fra grushaven med de tørketålende stauder designet af Peter Korn, der er kendt ud over sveriges grænser for sin evne til at designe grushaver.

DSC_0354

DSC_0356
Smuk græs pryder nærmest lige så meget som en blomst i blandt de tørketålende stauder(jeg tror det er: snefrytle, Snefrytle Luzula nivea) 

Kungsparken

Slottsträdgården ligger midt i smukke “Kungsparken”, som bestemt også er en gåtur værd med store velvoksne eksotiske træer, fine gamle alléer og masser af fugleliv. Der findes også muligheder for at leje vandcykler og kano til en lille padletur rundt i kanalen der går igennem parken og rundt i Malmø.

DSC_0371

DSC_0160.JPG

Det praktiske

Jeg tog toget, slottsträdgården ligger i gåafstand fra centralstationen, man kan endda rejse med Rejsekortet helt til Malmö Centralstation.

Haven ligger på adressen: Malmöhusvägen 8, 211 18 Malmö, Sverige
midt i Kungsparken, centralt i Malmø.

Om et år, den 28- 31. maj er haven og parken ved slottsträdgården igen rammen om “Malmö garden show”, jeg var der sidste år og det var en kæmpe oplevelse, den kan du læse mere om her .  Så kommer du ikke til Malmø denne sommer, så kan du overveje en tur over sundet til næste år.

Liv

 

 

2 Comments Tilføj dine

 1. Tusind tak. Det var fin præsentation og det skal vi da absolut opleve.
  /Lisbeth

  Like

  1. PlanteLiv siger:

   Tak Lisbeth. Ja det er bestemt en udflugt værd. Jeg ved at jeg skal forbi igen.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s