Gamle klinker – Nyt gulv

Jeg har svært ved at få armene ned, ikke kun fordi de er lidt ømme efter et par dages flisearbejde, men mest af alt fordi  jeg er helt vildt begejstret for hvordan min skærehave ser ud med sit nye gulv. Jeg har endelig fået lagt stier i skærehaven, de smukkeste klinker fylder nu rummet ud imellem mine højbede og jeg kan nu se frem til meget færre ture med græstrimmeren, hvor græsset tidligere stod højt om højbedenes kant.

Allerede dengang vi flyttede ind og anlagde havens første højbede var det tanken at der skulle være en slags belægning imellem højbedene. Derfor blev de lagt i en afstand der passede med en helt almindelig 40×40 flise kunne passe ind imellem dem. Nu har vi boet i huset i syv år og endelig har jeg fået lagt stier imellem det, der siden er vokset fra de tre oprindelige højbede, til i år at bestå af ikke mindre end elleve højbede. Ni pallerammehøjbede og et nyt lavere bed med stålkanter.

 

 

DSC_0256

 

Stierne er lavet af genbrugsklinker, klunset af min far, de skulle have været knust til genbrugsstabil. Den tanke er slet ikke til at holde ud at tænke på, når man ser hvor fantastisk smukke de nok hundrede år gamle klinker er.  Jeg er så glad for at kunne give dem et nyt liv, her i min have, jeg lover at holde af dem i mange år endnu.
De nye stier er med til at markere skærehaven som et haverum, det er rart at det nu bliver endnu tydeligere at dette er et haverum med sin helt egen funktion.

DSC_0265

Nu hvor stiprojektet endelig er afsluttet har jeg plantet de fleste af de forkultiverede planter ud. Der kommer en del helligdage lige rundt om hjørnet og så skulle planterne gerne være udendørs, så de ikke kræver daglig vanding og opmærksomhed når vi tager til Jylland nogle dage. Det er med lidt rystende hænder at de bliver plantet ud nu, jeg ved godt at det stadigvæk er ret koldt om natten og at det kan sætte planternes vækst i stå. Men omvendt havde jeg efterhånden hele gulvet i drivhuset dækket af mine mere en 100 småplanter og de havde brug for at blive plantet om eller ud for at blive ved med at trives. Jeg krydser fingre for at vi er færdige med nattefrost, ellers må jeg ud med fiberdugen, igen, igen.

DSC_0309.JPG
Bed med evighedsblomster af forskellig slags plantet til

Husk at du stadigvæk kan nå at stemme på PlanteLiv, hvis du synes jeg skal vinde en GardenAward i kategorien “årets haveblog”. Jeg håber at du vil bruge to minutter på at sende en stemme afsted i min retning det betyder rigtigt meget for mig.
Der kan stemmes lige her
Awarden bliver uddelt i forbindelse med det store event CPHgarden som Haveselskabet afholder den 20.-23.juni i Ballerup.

Husk at du kan følge mit haveliv næsten dagligt på instagram @plante_liv og ganske ofte på min facebookside PlanteLiv.

Du må have en fantastisk dag,
de bedste havehilsner.

Liv

 

5 Comments Tilføj dine

 1. Det er vel nok nogle smukke klinker. Det var godt klunset. Og godt lagt 🙂
  Vh Lisbeth

  Like

  1. PlanteLiv siger:

   Tak. Ja det var et super godt fund min far gjorde der.

   Like

 2. Therese siger:

  Det ser superfint ud ! Jeg planlægger drivhus for tiden, og vil lede efter røde tegl til gulvet derinde. Enten brugt eller nyt. Når jeg ser disse billeder, får jeg lyst til at være endnu modigere og lede efter noget brugt med sjæl og mønster.

  Like

  1. PlanteLiv siger:

   Det kan jeg godt forstå. I mit drivhus har jeg gule klinker, det er jeg glad for. Jeg tror måske du bliver træt af at have riller som i disse i dit drivhus? Jeg tænker at der kan samle sig meget snavs i dem?

   Like

   1. Therese siger:

    Ja det kan du godt ha ret i. Tror heller ikke der skal være riller i, og det ender nok med klinker 🙂 Gul er også så fint i et drivhus.
    Vi har røde tegl på huset, og skal lægge nyt tag inden længe – igen i rød. Derfor tænker jeg at jeg bliver gladest for rød….måske… 😀 Hi hi

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s