En hyldest til Camassia

Dagens blogindlæg er en hyldest til en i mine øjne overset men fuldstændig fantastisk forårsblomst. Prærieliljen, Camassia, er en overraskelse i forårsbedet. Der står den med sine høje blå spir og skaber et lille festfyrværkeri, nærmest et blåt brusende hav omkring de sene tulipaner.

DSC_0196.JPG
Den mørke skønhed er tulipanen ‘Black Hero’ der her gør selskab med Camassia Leichtlinii

Prærieliljen er et løg og den lægges derfor i efteråret ligesom tulipanerne og alle de andre forårsblomstrende løg. Løget er kæmpe stort, som et kejserkroneløg i størrelsen og der skal derfor graves ret dybe huller, når de skal lægges.

De fleste anbefaler at Prærieliljen plantens i fugtighedsbevarende jord, gerne i halvskygge – herhjemme står de i et grusblandet bed med fuld sol det meste af dagen og de stortrives nu på femte år. Mon ikke konklusionen kan være at prærieliljen er rimeligt let at dyrke? Her i haven har jeg flere og flere for hvert år der går, de breder sig ikke hurtigt, men hver plante sætter efterhånden flere og flere blomsterstængler.

Jeg har to forskellige Prærielijler her i haven, En lyseblå (Camassia cusikii) og en mørkeblå (Camassia Leichtlinii). Der findes flere sorter, de varierer i højden fra 35 til 80 cm og i farverne blå, lyseblå og hvid. Jeg har købt mine løg hjem fra Holland via en netbutik, men jeg vil tro de også er at finde i de mest velassorterede Plantecentre om efteråret.

Og hermed slut på, hvad jeg håber bliver en række af planteportrætter, der løbende vil udkomme når jeg kommer i tanke om en helt eminent plante, eller planteslægt jeg må fremhæve. Dette er samtidig en ny og kortere udgave af et planteliv blogindlæg. Jeg håber at jeg ved at skrive kortere indlæg, kan udkomme lidt oftere.

Husk at du fortsat kan nå at stemme på PlanteLiv som modtager af en CPHgarden award i kategorien “årets blog” der uddeles af Haveselskabet i forbindelse med det store haveevent:  CPHgarden den 20.-23 juni  – du kan stemme her

Vi høres snart ved, så vil jeg skrive om alt det der er sket i min skærehave – ikke mindst de smukke nye stier af genbrugstegl. Husk at du kan følge med i mit haveliv dagligt  på instagram @plante_liv og ugentligt på min Facebookside (PlanteLiv).

 

Rigtigt god dag.

Liv

bdr

Hvide prærieliljer, Camassia Leichtlinii alba, omkring et springvand i Malmø

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s