En Julehilsen

Nu blev det dagen før dagen, børnene sitrer allerede af spænding. Ved siden af mig står træet klar til at blive pyntet. Julepladen, som nu om dage findes hos vores online musik-udbyder, sættes snart på, nøjagtigt som da jeg var barn og juletræet hjemme på Stevns skulle pyntes.

Årets adventskrans er af evighedsblomster fra haven

Julehygge…

Kalenderlyset er nu næsten brændt ned, julesmåkagerne ligger klar i deres kagedåser og det fjerde lys i adventskransen er tændt.

Her i huset har vi “kalendernisser”. Det er en hyggelig tradition vi har arvet fra min mands familie. Hver dag i december dukker der en lille ny nisse op, i hånden har den dagens nummer. Hver morgen søger børnene huset rundt og leder efter de små kalendernisser. Herhjemme er det blevet en tradition at kalendernisse nr. 23 . tager juletræet ind udefra. I morges så min yngste søn faktisk et lysglimt, da han gik ned imod stuen: “jeg tror nisserne bruger magi til at flytte træet mor! De kan jo heller ikke bære det.”
Jeg elsker hvordan børnene begynder at bære traditionerne videre, i år er det således min ældste dreng på ni, der har efterspurgt at vi fik bagt peberkager, lavet konfekt og lavet nisselandskab. Hvad jeg engang startede for at prøve at skabe vores families egne traditioner, er nu blevet en fast del af vores jul.

Den røde grønkål er klar til julens salater

Et år fyldt af plante-oplevelser

2019 har været et spændende år for PlanteLiv. Det blev året hvor haven blev fotograferet til en bog. Det blev året hvor bloggen blev nomineret til en Award i forbindelse med CPH Garden. Det blev året hvor jeg skrev min første artikel, den udkommer i februarnummeret af magasinet “Haven”.
Året bød også på en fantastisk rundtur til nogle af de smukkeste haver i Jylland, har du lyst til at læse mere om den tur så se her.

PlanteLiv er nu ikke længere “kun” en blog, det er lige så meget en Instagramprofil og en Facebookside. Instagram er der hvor der sker mest. Så har du lyst til at høre lidt mere fra mit liv med planter, så er det der det sner.

2019 blev også året hvor jeg fik nyt job, et job hvor jeg laver det jeg allerbedst kan lide: formidler min viden om havedyrkning. Jeg er nemlig blevet ansat som havekonsulent hos 4H. Efter en nedtur med stress og udbrændthed, er det godt at være igang igen også selvom jeg nu arbejder færre timer.

“Haven i Hune” en lun aften i august

Et nyt haveår…

Hvad der skal ske med PlanteLiv i 2020 ved jeg endnu ikke. PlanteLiv er mit hjertebarn, men også min tredjeprioritet (…Sagde jeg det højt??). Mine børn og mit job kommer nemlig altid forrest. Derfor er min aktivitet her på bloggen også skiftende, ind imellem er der stort overskud til at lave blogindlæg og andre gange går der langt imellem at der kommer nyt. En ting vil nok ændre sig i 2020, jeg skal have gentænkt den måde min blog udkommer, i skrivende stund nærmer jeg mig (igen, igen) at have opbrugt den kvote af billeder jeg har plads til, uden at skulle øge min årlige betaling til min blogudbyder. Det betyder at jeg bliver mere og mere “fedtet” med bilederne i mine blogindlæg – og det har jeg ikke lyst til. Jeg har ofte mange skønne billeder jeg gerne vil dele med jer. Derfor tænker jeg at det er på tide at finde en ny løsning, måske skal PlanteLiv have en egentlig hjemmeside? Eller måske jeg skal finde en ny blogudbyder. Til foråret fylder bloggen tre år, så måske er det også på tide med et layoutmæssigt makeover…? Nu må vi se. En ting er sikkert jeg glæder mig til at møde jer allesammen derude i have-danmark igen i det nye år.

Jeg går lidt med tanker om at holde åben have for første gang. Jeg synes jo ikke selv min have er helt der, hvor den er klar til at blive vist frem. Haven er også bare så lille, alle de haver jeg selv har besøgt til åben have arrangementer er meget større og mere “færdige”. Men måske det alligevel kunne være til inspiration for nogen at se haven. Den kunne være hyggeligt at møde flere af jer der følger med.

Tak!

Til sidst vil jeg sige tusind tak for al jeres opbakning i året der er gået. Tak for jeres store engagement omkring min nominering til Copenhagen Garden Award, tak for hver en kommentar og tak fordi i læser med. Uden jer var der ingen blog!

De varmeste julehilsner og ønsker om et godt nyt (have) år.

Liv

2 Comments Tilføj dine

 1. Glædelig jul med jeres dejlige traditioner.
  Mange hilsener Lisbeth

  Like

  1. PlanteLiv siger:

   Glædelig jul til dig og dine. Det er så hyggeligt at følge med hos dig på din blog ♥️

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s