Fortryllende smuk frostmorgen

Så blev det tid. Tid til at sige farvel til årets store blomsterflor i skærehaven. Imorges vågnede vi til en have dækket af den fineste hvide glasur af rimfrost. Det så nærmest helt magisk ud, fordi vejret har slået så hurtigt om, stod blomsterne stadigvæk helt perfekte lige under det tynde lag rimfrost. Det gav mulighed til at indfange nogle helt fortryllende smukke “isblomster” tidligt imorges, inden solen varmede rimfrosten væk og blomsterne sank sammen. Dette blogindlæg er blevet til fordi jeg har lyst til at dele disse smukke “isblomster” med jer.

DSC_0757

Skærehaven var mageløst smuk i de tidligste morgentimer idag. Solsikker, prydtobak, Stolte kavalerer, morgenfruer, Skabiosa og Celosia stod indsvøbt i den sprødste rimfrost og glimtede i den milde morgensol. Tak for i år – det har været fantastisk at have en overflod af blomster at lave buketter af hele sommeren og jeg er slet ikke i tvivl om at jeg skal dyrke skærehave igen næste år.

Frøkenhat/Zinnia takker af for i år, med de smukkeste rimfrost kniplinger. Den har været en fantastisk blomst at have i skærehaven, den holder utroligt længe i vasen og der findes så utroligt mange smukke sorter at vælge imellem i alverdens farver.

 

 

Dahliaerne skal op af jorden nu. De kan sagten tåle den allerførste frost. Men knoldene klarer ikke en kold våd vinter i jorden. Så nu er det tid til at få dem op og opbevaret tørt, mørkt og køligt, men frostfrit hele vinteren. Tænk sig at det er under en uge siden af den underskønne Dahlia ‘Cafe au lait’ strålede så skønt:

DSC_0555

Det er kontrastfuldt, sådan at have haven fuld af blomster den ene dag og så næste dag er de alle væk. Jeg lod årets sidste buket – der har stået lunt og godt på spisebordet og derfor ikke fået frost, fotografere ude i den morgenfrosne have – i et forsøg på at indfange kontrasten.

DSC_0696

Med frosten er det er tid at rydde op og gøre klar til et nyt haveår. Jeg er så småt begyndt med mine planer for næste års skærehave – det kræver lidt planlægning at holde overblikket over hvilke frø jeg allerede har og hvilke jeg skal have indkøbt inden det bliver forår. Planlægning er den bedste måde at undgå at jeg får købt tre gange så mange frø som jeg har plads til, i min lille skærehave. Det er så let at forkøbe sig i frø til smukke blomster, når vinteren er lang og kold og frøkatalogerne farvestrålende.

Jeg håber at I har en dejlig dag
Mange grønne hilsner
Liv

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s