Herlige Hortensia

I dette blogindlæg vil jeg tager jer med bag kulisserne i et dansk gartneri, der ligger lige uden for Odense. Her dyrkes primært Hortensia, men også andre sommerblomster og en lille produktion af stauder. Jeg var så heldig at være inviteret med til et bloggerevent tidligere denne måned, det var en skøn dag med stor gæstfrihed og helt uimodståeligt mange Hortensia, drivhus efter drivhus propfyldt med potte efter potte af store smukke planter.

DSC_0917

Jeg kan lige så godt indrømme det med det samme – jeg har aldrig haft held med Hortensia. Jeg er et “kaktus-menneske”, forstået på den måde at jeg kan kun få kaktus og sukkulenter til at trives i mine krukker. Lige så grønne fingre jeg har, når det kommer til havens planter, lige så god er jeg til at slå alle planter der kræver megen vanding ihjel – derfor har jeg hidtil haft megen lidt held med Hortensia, som kræver en hel del vand.

 

Jeg har længe sukket over alle de smukke Hortensia i andres haver, men ikke haft modet til at forsøge mig. Nu har jeg været på tur til gartneriet Møllehøj ved Odense og set så utroligt mange smukke Hortensia, ikke bare i drivhusene, men også i de smukke udemiljøer ved værtsparrets hjem at jeg simpelthen bliver nødt til at give det et forsøg mere. Jeg må kunne lære at få disse skønheder til at trives.
DSC_0892

Hortensia er ikke bare Hortensia, der dyrkes en lang række sorter og serier, med forskellige egenskaber. Flagskibet er gartneriets Magical Hortensia, der skifter farve flere gange henover en sæson og som gartneriet lover mindst 150 dages blomstring på, ved den rette pasning naturligvis. Indenfor Magical Hortensia er der igen flere forskellige typer  med forskellige farver og blomsterstørrelser.

DSC_0950
En Magical Hortensia

Curly Wurly er en anden Hortensia, med sjove “krøllede” blomster, den fandtes også i flere farver, denne her blå faldt jeg altså pladask for, er den ikke fin?

DSC_0939

Jeg har vist allerede skrevet det én gang før, men der var virkeligt helt enormt mange smukke Hortensia i alt fra lyserød, pink, lilla til blå og lime farver. Undervejs mistede jeg overblikket over hvad de allesammen hedder, det er ofte nogle lange komplicerede navne, men hvem bekymrer sig også for navnet når først de står og stråler i en potte foran hoveddøren?

Nu er min havestil jo ikke ligefrem til ret meget pynt, det er helt ærligt planterne der har mit fokus. Men derfor skal I da ikke snyde for nogle af de smukke idéer til at indrette haven med Hortensia der blev præsenteret på dagen, måske noget af det kan inspirere til dine uderum.

Det er ikke en hemmelighed at jeg er temmeligt glad for stauder, derfor skal I da heller ikke snydes for dette herlige syn – en hel mark af Solhat. Sorten er ‘Cosy’, den er helt ny for mig så den er jeg rigtigt spændt på at se mere til.

DSC_0909

Jeg blev faktisk overrasket over at så stor en del af de Hortensia og sommerblomster der sælges herhjemme også dyrkes i Danmark, jeg gik egentlig ud fra at de allesammen kom med lastbil hertil fra Holland. Siden jeg kom hjem har jeg allerede mødt planter fra gartneriet Møllehøj, med deres Gardeners_Own logo på, i min lokale Dagli Brugsen og i en af de lokale blomsterbutikker.

DSC_0943
Spanske maugueritter på vej til et supermarked et sted i Danmark

DSC_0937

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s