Haven i marts

on

Haven i marts er fuld af forandring. Næsten hver eneste dag, kan der ses forandringer, en tulipan er er skudt lidt længere op af jorden, end den var for få dage siden. En krokus som endelig springer ud, efter at den længe har stået på spring.


Haven i marts er forår for fuld udblæsning. Det er krokustid og det er påskeklokketid. Påskeklokker giver februarhaven en tiltrængt blomstring, ud over enkelte buske er der ikke meget der blomstrer i februar. Jeg har heldigvis mange påskeklokker i haven og der er også kommet et par stykker mere til i år, et par dobbelte hvide, med lidt strejf af lyserødt og lime, de er så smukke og jeg glæder mig til at se dem udvikle sig de kommende år.

I de sidste dage af marts begynder påskeliljerne at springe ud og sammen med dem kommer alle “de små blå” i blomst: perlehyacinter, porcelænshyacinter, skilla og snepryd pryder haven med et væld af blå prikker. Blå blomster som skaber en fin bund for alle de påskeliljer, majliljer, pinseliljer, tarzetter – ja, måske skal vi bare kalde dem narcisser, som pryder haven den næste måneds tid.

 

DSC_0852

DSC_0836

Anemonernes tid er kun lige begyndt, jeg er vild med anemoner og har mange forskellige i haven, hvide, gule, svovlgule, balkananemoner, franske anemoner… anemonefesten begynder nu og vi er alle inviteret. Det er min yndlingsårstid at tage på skovtur i vores nærmeste bøgeskov, der er intet der slår en anemonedækket skovbund, anemonernes blomstring er flygtig, men fantastisk. Den allerførste “anemone” der springer ud i mit skovbundsbed er faktisk ikke en anemone, det er en Rudeanemone (Anemonella thalictroides), den er meget smuk, med små hvide blomster der danser på tynde stilke.

DSC_0579

De allerførste tulipaner er sprunget ud i de sidste dage af marts, april vil bringe tulipaner i massevis og jeg glæder mig hvert år til at se, hvilke der har besluttet sig for at blomstre endnu et år og hvordan kombinationerne bliver med de nye tulipanløg jeg har lagt i efteråret. De allertidligste er som regel de botaniske tulipaner, hvilke også er nogle af mine favoritter.

Pæonernes skud er noget af det smukkeste i forårshaven, de røde skud fra silkepæoner klæder tulipanerne og træpæonernes store knopper lover endnu et år med underkop-store silkeagtige blomster. Derfor slutter marts-bloggen af med et billede af træpæonerne lige nu, også selvom det er lidt snyd, for billedet er fra den 2. april og derfor ikke helt fra marsthaven – så dermed tager jeg forskud på næste måneds haveblog.
Har I lyst til at se flere billeder fra mit planteliv, er jeg at finde på Instagram som @plante_liv, hvor jeg poster billeder fra haven næsten dagligt.

DSC_0684

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s