Haven i februar

Foråret vælter frem i haven. Selvom haven har været dækket af et hvidt snedække flere gange her i februar er der ingen tvivl, foråret står for døren. Under sneen, ja – sådan et fint hvidt tæppe dækker bedene netop nu, myldrer der frem med alle de længe ventede forårsblomster.

De klassiske forårsbebudere

Her i slutningen af februar står erantis og vintergækker i fuldt flor. Jeg har ikke mange store klynger af vintergækker endnu, da jeg har lagt de fleste indenfor de sidste par år, men jeg arbejder på at skabe store tæpper af vintergækker – det er så uendeligt smukt når vintergækkerne spejler sneens hvide tæpper.
Dorothealiljerne er netop ved at springe ud, der er også en absolut forårsklassiker, jeg ikke ville undvære i haven. Så smukke med deres friskgrønne løv og de fine blomster der nærmest ligner oppustede hvide klokker med grønne pletter.

 

Iris riticulata – en tidlig farveeksplotion

Dværgiris (Iris riticulata) giver farve i februarhaven. Underskønt ser det ud, når de blålilla blomster dukker frem af sneen. Om få dage er årets blomstring af dværgiris slut, men så har den også tjent sin rolle, som tidlig forårsfarveklat i en lidt vintertrist have.

Frost og frøstande

De skønneste frøstande står endnu i haven og laver smukke skulpturer imod den lave vintersol, om ganske kort tid skal de væk, så der bliver plads til alt det der spirer og gror. Hver ting til sin tid, og nu er det tid til forår. Frøstande fra stauder er skønne vinterstandere over den bare jord, men uskønne i kontrast til sprøde tulipanskud og perlehyacinter i hobetal.
Frost og sne har skabt de smukkeste vinterscenarier i februarhaven. Julerosen der dukker op af en snedrive, grønkålen dækket af et drys rimfrost, sankt hans urten glaseret med is.

Det er hvidt derude…men det spirer herinde

I denne uge blev det tid til at starte havesæsonen 2017 op. Forkultivering af nogle grøntsager og sommerblomster er sat igang i vindueskarmen. Vi såede i tirsdags og allerede nu vælter det op med grønne spirer af palmekål (Brassica oleracea ‘Nero Di Toscana’) og en lille rund sqaush jeg fandt i Frankrig i efteråret; en fin blå skabiosa (Scabiosa atropurpurea ‘Oxford Blue’) er også på vej, jeg har fået den anbefalet af én af de andre haveentusiaster på instagram som snitblomst, så nu glæder jeg mig til at se hvordan den er at dyrke.

Jeg glæder mig til at skrive til jer om alt det der sker i haven i marts – marts er magisk, her tager foråret fart. Imellemtiden poster jeg jævnlig billeder på instagram under navnet plante_liv.

dsc_0318

Glædeligt næsten forår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s