Haven i Oktober

 

 

Så blev det oktober, koldere og efterår i haven.

Prydbuskene lyser nu i alle nuancer af rød, det er på denne tid at jeg kommer i tanke om, hvorfor jeg har så mange prydbuske i mine bede. Om sommeren kan buskene godt virke som noget grønt fyld der fylder unødigt op i bedene, hvor der ellers kunne være plads til blomstrende stauder; men nu – hvor prydbuskene lyser i alle nuancer af rød og lyserød, nu husker jeg hvorfor de er her.

dsc_0837

Nogle stauder har også skiftet til efterårstøjet, herunder er det forårsvortemælk, Euphorbia polychroma som er ved at visne ned, men som gør det med en særlig ynde.

dsc_0840

Samtidig er jeg blevet lidt mere modig med de manuelle funktioner på kameraet, så alle billederne ikke længere bliver taget med autofokus, det gør det muligt at fange nogle lidt mere interessante fotos, både de super skarpe og de mere abstrakte, som det nedenfor.

dsc_0536

De rødbrune farver og det utroligt smukke lys her i september, er en fantastisk kombination. Efterårsfarverne er da vidunderlige.

Prydgræsserne lyser i det klare efterårslys.

dsc_0738

De små lilla asters er fortryllende, hver eneste dag springer endnu flere ud, efterhånden er det nærmest en helt pude af sartlilla blomster.

dsc_0616

Blomsterne spiller endnu en stor rolle i haven, de lysegule staudesolsikker og rølliken af sorten ‘Credo’er nogle af havens nyere stauder. De er virkeligt smukke, både de lysegule og limegrønne farver kommer der helt sikkert flere til af her i haven. Når den lokale Brugs har stauder til en tier og så ovenikøbet en røllike jeg har ønsket mig til haven længe, så må der erhverves lidt nyt til staudebedene.

Selvom den gule gåseurt fra blomsterengen efterhånden har været med i mange blogindlæg, så vil jeg nu alligevel slutte af med endnu et billede af dem, da de står så smukt netop nu.

dsc_0811

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s