Haven i august

Så blev det august og havens stauder og sommerblomster står i fuldt flor. Solhatte stråler om kap med høstfloks; voksblomsten er smuk på sin egen særegne facon, med små lilla klokker og blåvoksede blade. Den rødbladede Kvan (Angelica gigas ‘Vicars Mead’) jeg har drømt om i flere år, er nu flyttet ind i haven – hvor den står i det ene staudebed og klæder den mørkløvede parykbusk i baggrunden.

Det nye staudebed ved terrassen, som jeg skrev om i juni er ved at være vokset godt til, og selvom planterne først vil nå deres fulde størrelse og skønhed i løbet af de næste par vækstsæsoner, så er jeg meget tilfreds med de farver og former som bedet allerede byder på. I år præges bedet af de småblomstrende stauder i lilla og lyserøde nuancer, kun brudt af den limegrønne prydtobak, der i farve og blomsterstørrelse adskiller sig fra de øvrige blomster. Jeg har plantet en god håndfuld selvsåede purpursolhatte ind i bedet. Næste år vil de mange purpursolhatte bibringe bedet med  større blomster, til at bryde lidt op med alt det småblomstrende og give en vandret blomsterstand, der skaber et naturligt fokuspunkt for øjet, midt i havet af småblomstrende planter. Den ene solhat Echinacea ‘Southern Belle’ der allerede blomstrer i bedet, skiller sig allerede meget ud og giver fine pink pletter i alt det pastelfarvede. Herunder billeder af det nye bed, som det tager sig ud her i starten af august.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s