Spiseligt sommergrønt

DSC_0359

En have, giver jo ikke kun plads til et mekka af smukke blomster; det giver også muligheden for at dyrke egne grøntsager – til en køkkenhave.

Køkkenhaven herhjemme er en lille hyggekøkkenhave, drømmen er ikke den store selvforsynende have, med afgrøder nok til at forsyne familien til langt ud på vinteren – haven opfylder drømmen om at spise friske grøntsager fra egen have i sommermånederne. Her er gulerødder og ærter, jordbær og jordskokker, kartofler og krydderurter. Køkkenhaven er også en blomsterhave, sådan må det være, når man som jeg er ramt af en blomsterpassion. Her er sommerblomster og geoginer, alt det skønne der kan bruges til afskæring. Blomsterne sås og plantes ud, en del sår sig selv imellem rækkerne med grøntsager – og sådan fungere køkkenhaven skønt, med lidt blomster-anarki, der bløder lidt op på de lige rækker.

Forandringen fra forårets bare jord, til forsommerens lysegrønne spiselige frodighed er fantastisk fascinerende. Billedet herunder er fra starten af marts i år – nu kun få måneder senere står køkkenhaven spændstiggrøn og klar til at blive spist.

Køkkenhaven i marts:

Haven16 (49)

Køkkenhaven i starten af juni

haven16 (972)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s