Lækker i lime og lilla

Et nyt staudebed tager form.

I efteråret anlagde vi en ny terrasse foran stuen og et nyt stort bed. Terrassen er forskudt, så den kun er ganske smal foran terrassedøren, der også er stuens store vinduesparti – på den måde, blev der plads til et stort staudebed lige i synsfeltet fra spisebordet.

Haven16 (382)

Det meste af bedet blev plantet til i efteråret, hvor der også blev lagt en masse forårsløg. Flere stauder er kommet til i løbet af foråret, mange af dem havde været på tålt ophold i køkkenhaven, for ikke at stå i vejen i terrasseprojektet. I foråret blev der også plantet bøgehæk om det nye bed.

I det tidlige forår så det nye bed sådan her ud.

Haven16 (336)

Så begyndte tulipaner og prærieliljer ( Camassia) at vise sig og et mageløst skue i lilla, og sartblå udspillede sig foran stuevinduet.Haven16 (813)

Haven16 (812)

Til sidst stod kun den sene dobbelte tulipan ‘Black Hero’ tilbage, i smukt forfald, lige ved at smide de halvvisne kronblade.

Haven16 (723)

Så blev det staudernes tur, de tager nu over i lyserøde, lilla og lime farver er næste blomstring, i det nye bed, lige så stille gået i gang. de lilla aks af staudesalvien: Salvia nemorosa ‘Caradonna’ og den lyserøde bund af Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ dominerer bedet lige nu. Indplantede sommerblomster, i form af prydtobakken Nicotiana ‘Lime green’ giver et twist at limegrøn til at bryde lidt med de sarte pasteller.

DSC_0459

DSC_0420

Udviklingen af bedet fortsætter, mange stauder står på spring…der vil komme mange flere billeder af det nye bed her på bloggen…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s