Blomstrende blomstereng

Kornblomsterne har indtaget forhaven i år! De stjålet opmærksomheden fra mange forbipasserende cyklister, der lige må vende hovedet, når de passerer en blomsterende “kornmark” mit i et parcelhuskvater.

Det hele startede med at vi anlagde en ny terrasse, og det gav en masse overskudsjord, ikke den rige og lækre muldjord, det der var af den slags, blev fyldt i køkkenhavens højbede – NEJ, det her var sådan noget trist, råjords jord, lyst, magert og kedeligt – lige noget for en næringsfattig blomstereng. Derfor blev jorden placeret i forhaven, bygget op som to små bakker, rundt om bålpladsen. Bakker til at kælke, cykle og tumle på, og bakker der skal blomstre i et væld af blomster, så stort at drengene kan plukke alt hvad de orker. Plukke løs til buketter, til blomsterkranse og til at pynte sandkagerne. Der blev sået blomsterengsfrø, sådan nogle billige nogle fra det lokale supermarked, blandet med sand og strøet ud i rigelige mængder i efteråret, og eftersået igen her i foråret – i det spor, midt på bakken, hvor børnenes leg, havde slidt alle de små spirer væk.

Og nu er de her – valmuer og kornblomster i en overdådig forening, det smager af sommer, af cykelturer blandt blomsterende vejkanter og hele herligeheden udspiller sig lige her i forhaven, lige uden for stuevinduet. Det er så uendeligt smukt og en daglig glæde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s